Personvernerklæring

Nettstedet aldersvennlig.no tilhører Helsedirektoratet, som er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger og anonyme opplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet. 

Nyhetsbrev

For at vi skal kunne sende nyhetsbrevet til deg må du registrere en e-postadresse.  Opplysningene lagres i nyhetsbrevprogramvaren vi benytter, per i dag driftet av vår databehandler, Make AS, og deles ikke med andre.

Behandlingen skjer basert på ditt samtykke, og du kan når som helst trekke samtykket tilbake ved å melde deg av nyhetsbrevet. Du melder deg av ved å klikke på lenken for dette, nederst i nyhetsbrevet eller nyhetsvarselet det gjelder. Da vil også vår behandling av dine opplysninger opphøre.

Videoavspilling

På aldersvennlig.no bruker videoavspillertjenestene YouTube og Brightcove. Begge tjenestene samler inn data når du spiller av en video. Dataene brukes blant annet til å se hvor mange som ser, og hvor lenge en video blir sett.

Påmelding til konferanse/webinar/seminar

Ved konferanser og webinar kan vi ha behov for å samle inn og lagre informasjon om deltakere som for eksempel navn, e-post, arbeidsted og allergier. Formålet med opplysningene er å gi informasjon til de som skal delta og for å organisere arrangementet. Behandlingsgrunnlaget for behandlingen av personopplysninger er personvernforordningen artikkel 6 (1) f - berettiget interessen som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. De berettigede interessene er å avvikle arrangementet på en god måte. Vi er behandlingsansvarlig for opplysningene som samles inn i forbindelse med arrangementet men bruker i noen tilfeller databehandler for å kunne avholde arrangementet. Dette vil det opplyses om ved påmelding. Informasjon som samles inn slettes senest 90 dager etter kurset/arrangementet om ikke annet blir oppgitt ved påmelding.

Sosiale medier

Senteret for et aldersvennlig Norge har egne sider/grupper/profiler på Facebook og LinkedIn. Opplysninger som legges ut her vil bli offentliggjort. 

Vi har kun tilgang til informasjon du selv legger ut og som du selv registrerer som offentlig i sosiale medier. Det rettslige grunnlaget for behandlingen er den enkeltes samtykke. Informasjonen brukes i noen tilfeller for å treffe riktig målgruppe med våre kampanjer og arrangement. Opplysninger kan slettes av den enkelte selv, og vi lager ingen kopi når opplysningene slettes. 

Søk

Helsedirektoratet lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter ved søk på nettstedet. Dette gjør vi for å øke brukervennligheten på nettstedet. Bruksmønsteret for søk lagres anonymt. Søkeordene lagres og kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som IP-adressene.

Les mer om personvern og personvernerklæring på Helsedirektoratets nettside.