Ny inspirasjon på planleggelitt.no

Av: Aldersvennlig Norge
Postet: 29.12.22 (oppdatert 29.12.22)
Reza Almassy er én av de som finner gleden av fellesskapet i Holmlia Parsellhage. Foto: Pål Laukli.

Tre nye filmer har funnet plass i Senteret for et aldersvennlig Norge sin informasjonskampanje planleggelitt.no. Her møter vi mennesker som har lagt noen planer eller gjort noen endringer, for å kunne leve et godt liv hele livet.

Gro fra Åndalsnes

Et godt liv og hvordan du føler deg handler like mye om din psykiske helse som din fysiske, og begge deler henger sammen. For Gro Berild er det å bevege seg ute i naturen noe av det som holder humøret oppe. Med frisk luft i lungene er planen å holde seg aktiv så lenge hun kan.

Les artikkelen: Blir glad av å være ute.

Holmlia parsellhage

Et godt liv hele livet handler om hvem du har rundt deg. I en parsellhage på Holmlia har folk i alle aldre, fra nasjoner over hele verden, funnet et fellesskap. Gjennom deres felles interesse for å ha fingrene i jorda lærer de hverandre å kjenne. Se filmen om hagegjengen og les artikkelen om dem her: Dyrker fellesskapet på Holmlia.

Elin Jørgine og Rydd Ringsaker

Et godt liv hele livet handler om hva du vil fylle tiden din med. Hun var aldri med og aksjonerte da hun var ung på 70-tallet, men nå når hun snart er pensjonist har Elin Jørgine Evensen endelig blitt en aktivist. Å holde Ringsaker rent for søppel er en lidenskap hun kan ha livet ut. Se filmen om den engasjerte 62-åringen fra Moelv og les artikkelen om henne her: Fant ny hobby i forsøpling.

Her ser du alle filmene på planleggelitt.no