Finalistene til Leve hele livet-prisen er klare

Av: Aldersvennlig Norge
Postet: 30.09.22 (oppdatert 30.09.22)

Juryen har besluttet at årets tre finalister for Leve hele livet-prisen 2022 er Melhus kommune, Sør-Varanger kommune og Vennesla kommune.

Den årlige prisen går til en kommune som har jobbet spesielt godt med Leve hele livet-reformen og deles ut 16. november, på Leve hele livet-konferansen. Kriteriene varierer fra år til år, og årets finalister har utmerket seg på disse områdene:

  • Har forankret Leve hele livet som en tjeneste- og samfunnsreform
  • Har gjort konkrete endringer på systemnivå og bidratt til å dele dette arbeidet med andre
  • Har gjort konkrete tiltak som merkes positivt av befolkningen i alderen 65+

10 nominerte kommuner

Hvert år deler Helse- og omsorgsdepartementet ut Leve hele livet-prisen til en kommune som har jobbet ekstra godt med Leve hele livet – en kvalitetsreform for eldre. Én kommune fra hvert fylke kan nomineres av det regionale støtteapparatet til reformen, som består av statsforvalteren, KS regionalt og Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester. I år ble ti kommuner nominert, en fra hver region, og nå har juryen plukket ut tre finalister.

Juryen består av medlemmene i Leve hele livet-reformens nasjonale referansegruppe. Stemmene i år var jevnt fordelt og juryen hadde en krevende jobb med å bli enige om tre finalister.

Årets finalister får vise frem arbeidet sitt på konferansen 16. november, før vinner-kommunen annonseres. Vinneren mottar en pengepremie på 100 000 kroner som kan brukes i videre arbeid med reformen.

Les mer om Leve hele livet-konferansen og om Leve hele livet-reformen.