Vinn-vinn med seniorenes kompetanse

Av: Aldersvennlig Norge
Postet: 07.07.22 (oppdatert 07.07.22)
Senioren Brynjuf smiler til kamera mens han klipper hekk.
Hagearbeid er en av mange småjobber de ansatte i Seniorene utfører. Foto: Seniorene AS

Seniorene AS har sett mulighetene og verdien av å koble pensjonister som ønsker å jobbe med eldre som trenger praktisk bistand og hjelp i hverdagen. Nå er selskapet signert som ny samarbeidspartner med Senteret for et aldersvennlig Norge.  

 − Gjennom samarbeidet med senteret ønsker vi å synliggjøre alternative måter du kan arbeide eller bidra i samfunnet på, etter du er blitt pensjonist, forteller Gudrun Jebsen, en gründerne bak det ideelle selskapet. 

− Mange pensjonister er friske og raske og har lyst å bidra, men opplever at det er vanskelig å få jobb. Vi ønsker å koble unge pensjonister med de som ønsker hjelp til å få utført arbeidsoppgaver som ikke krever fagutdannelse.  

Vil gjøre hverdagen enklere 

Seniorene AS vil med andre ord gjøre det trygt å få utført småjobber, samtidig som de ansatte får betalt og alle avgifter og skatter blir betalt.  

Gudrun Jebsen, medgründer og forretningsutvikler i Seniorene AS smiler til kamera.
Foto: Gudrun Jebsen, medgründer og forretningsutvikler i Seniorene AS

− Vi vet hvor viktig det er å være i arbeid, gjøre noe nyttig for andre. Samtidig er det mange arbeidsoppgaver som ikke blir utført. Vi kobler folk som har lyst å jobbe med arbeidsoppgaver som skal utføres.  

Og småjobbene dreier seg om alt fra hjelp med data og internett til hagearbeid, eller være følge til lege, frisør eller andre tjenester.    

− Vår visjon er at vi skal gjøre hverdagen enklere. Vi ivaretar ønske om at folk skal få arbeide lenger. Våre seniorer arbeider ofte for eldre seniorer – noe som gjør det mulig for eldre å bo lengre hjemme. Dette er en vinn -vinn situasjon. 
  

Bærekraftig utvikling 

Forskningen viser at eldre som er aktive og sosiale også holder seg friske og klarer seg selv lenger.  

− Når vi samtidig vet at mange ønsker å stå i arbeid lenger enn det som gjerne er normen, bør samfunnet som helhet ta inn over seg de ressursene vi har tilgjengelig og ta de i bruk, understreker Nina Myklebust, som er ansvarlig for senterets partnerskapsordning.   

− Pensjonistene representerer ikke bare hender som utfører nødvendige oppgaver, det er også snakk om kompetanse og erfaring. 

−  Koblingen Seniorene gjør bidrar til verdiskaping og er samtidig viktig sett i et folkehelseperspektiv. Vi er glade for å kunne ønske Seniorene velkommen som samarbeidspartner i senterets partnerskapsordning. 

OM SENIORENE AS 

Seniorene AS er et ideelt selskap der de ansatte er pensjonister (55 +) som utfører småjobber – gjerne for eldre hjemmeboende.  

Målet er å gjøre det trygt og lett å få utført småjobber, å lette overgangen fra full jobb til pensjonist, ved å tilby meningsfylt arbeid til arbeidsglade unge pensjonister. 

Administrasjonen holder til i Bergen, med avdelinger i Trondheim, Knarvik, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Holmestrand, Arendal, Kragerø, Nordre Follo, Oslo, Oslo-Nord, Nedre Romerike og Øvre Romerike  

www.seniorene.no